De prachtige mediterrane tuin

2023-06-25
Grad

Wie wil er nu niet genieten van een prachtige mediterrane tuin? Het aanleggen van zo'n tuin kan een behoorlijke uitdaging zijn, maar het resultaat is het zeker waard. Met de juiste winterharde mediterrane planten creëer je een sfeer alsof je op vakantie bent in Zuid-Europa.

Wat is een mediterrane tuin?

Een mediterrane tuin is een tuin die is geïnspireerd door het mediterrane klimaat in Zuid-Europa. Denk hierbij aan warme zomers, milde winters en weinig regenval. In deze tuin staat het gebruik van natuurlijke materialen en kleuren centraal. Een mediterrane tuin heeft vaak een strakke architectuur en bevat veel groenblijvende planten en winterharde mediterrane planten.

Winterharde mediterrane planten

De keuze van de juiste planten is erg belangrijk bij het aanleggen van een mediterrane tuin. Winterharde mediterrane planten zijn planten die goed kunnen overleven in ons klimaat. Denk hierbij aan de olijfboom, lavendel, rozemarijn en tijm. Deze planten geven jouw tuin de typische mediterrane sfeer en zijn daarnaast ook nog eens makkelijk in onderhoud.

Mediterrane tuin planten

Naast winterharde mediterrane planten zijn er ook nog andere mediterrane tuin planten die zorgen voor een prachtige uitstraling van jouw tuin. Denk bijvoorbeeld aan blauwe regen, bougainvillea en jasmijn. Door gebruik te maken van verschillende kleuren en soorten planten ontstaat er een gevarieerd en levendig geheel.

Conclusie

Een mediterrane tuin aanleggen kan een behoorlijke uitdaging zijn, maar met de juiste kennis en planten maak jij van jouw tuin een prachtige plek om te ontspannen. Kies voor winterharde mediterrane planten en verschillende mediterrane tuin planten om zo jouw eigen Zuid-Europese paradijs te creëren.