Waar is een dekbed van gemaakt?

2023-02-09
Steven Swol

Het dekbed zelf is gemaakt om jaren mee te gaan en zich aan te passen aan verschillende slaapvoorkeuren. Zoals we hierboven al zeiden, bestaat een dekbedovertrekset uit twee delen: de afneembare tijk en de vulling. Net als bij het kopen van lakens en dekbedden bepalen de materialen de zachtheid, het gewicht en de warmte van uw bed.

Dekbedovertrek
Het dekbed zelf bestaat uit een omhulsel en vulmateriaal. De buitenkant - ook wel tijk genoemd - is vaak gemaakt van duurzaam katoen of kunstmatige vezels. Een hoge draadtelling, bij voorkeur meer dan 300, is cruciaal om het dons en de veren binnen het omhulsel te houden zonder dat dit ten koste gaat van het ademend vermogen.

De meest voorkomende materialen voor dekbed overtrekken zoals kwalitatief beddengoed zijn gemakkelijk te reinigen, duurzaam voor langdurig gebruik en zeer ademend. U vindt ze vaak in wit, crème of grijs, geschikt voor alle dekbedovertrekken.

Dekbedvulling
Wat zit er in een dekbed? Het vulmateriaal van een dek bed biedt verschillende niveaus van ademend vermogen en fysiek gewicht. Ze variëren van natuurlijke tot synthetische vezels - dons of veren zijn de meest traditionele optie. De vulling wordt gelijkmatig over het dekbed verdeeld voor een gelijkmatig comfort.